Natuur evenals de geschiedenis heeft een sterk gemarkeerde soort mensen in Karabakh gecreeërd. Verspreid over de hele wereld, kunnen Karabakhsche mensen gemakkelijk overal herkend worden. Door brede onderneming, onbaatzuchtige moed, het vermogen om risico’s te nemen, zelfvertrouwen, een speciale koppigheid, eenvoudige persistentie en door de patriarchale verhoudingen in het gezinsleven – dit zijn de aantrekkelijke kenmerken van een Karabakher die de concentratie is van de oude Armeense waarden die zijn aangetast door de wrede historische invloed en bewaard zijn gebleven in zuivere toestand in Karabakh…

S.Gorodetsky

 

.

Artsakh

Het land van Noah — Armenie en Artsakh… Dankzij zijn betoverende natuur en de rijke eeuwenoude geschiedenis en cultuur zijn  de kroon van het kaukasus, het hart van de Armeense hooglanden. Het is een koninkrijk van torenhoge bergen, bodemloze ravijnen, snelstromende rivieren, koude lente’s, duizend jaar oude kloosters en kastelen, kantwerk stenen kruisen en de prehistorische grotten. Hier bestaan het verleden en het heden, de nieuwe en de oude naast elkaar.
Artsakh — is een droom gebeeldhouwd uit steen. Artsakh — is het land van machtige vorsten en onneembare vestingen. Het is een symfonie van natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen. Het land van Noah — is het land van de ziel.